20120111_135507Het gaat goed met de Visafslag hier op Scheveningen. Afgelopen week behaalde men een omzetrecord van 30 miljoen euro! Directeur Johan van Nieuwenhuijzen meldde dit in een overleg met de gemeente over de ontwikkeling van de haven.

De totale omzet voor dit jaar wordt door de directeur verwacht door te stijgen tot vermoedelijk 32 miljoen euro,14% meer dan in 2015

Het succes van de afslag zit hem volgens Van Nieuwenhuijzen onder andere in de snelle verwerking van de vis. “De vis wordt hier krakend vers binnengebracht en de bedrijven die hier werken slagen er in om het die middag nog in het schap te krijgen van de groothandel, waardoor de vis ’s avonds in restaurants en huishoudens op het bord ligt.”

Andere redenen van de omzet groei zit hem in de inzet van innovatieve en duurzame vismethoden, betere prijsvorming en een groter aantal schepen dat de vis in Scheveningen laat verwerken. Nu komen er wekelijks 20 schepen hun vis afleveren in Scheveningen. Ook de snelle verwerking en de toegenomen populariteit van vis geldt als aandrijver van de omzetgroei.

Translate »