Kwaliteitszorgsysteem

Bij W. G. den Heijer wordt een kwaliteitszorgsysteem (BRC) gehanteerd op basis van de HACCP principes. De risico’s zijn in kaart gebracht, geanalyseerd en op de kritische punten zijn strikte controles ingevoerd. Het kwaliteitszorgsysteem wordt jaarlijks door KIWA getoetst. Daarnaast vindt er met regelmaat controle plaats door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en komen onze klanten een audit uitvoeren.

Controle

Het controleproces begint bij de ontvangst van de vis vanaf de afslag. Op regelmatige basis worden er microbiologische analyses uitgevoerd door vooraanstaande laboratoria, zoals Silliker. Ook tijdens de opslag in het koelhuis en bij het afleveren van onze producten vinden er controles plaats.

Hygiëne

Bij W. G. den Heijer werken wij volgens strenge hygiënische normen. De productie afdelingen worden dagelijks gereinigd en gedesinfecteerd. Goede persoonlijke hygiëne is een vereiste. Het personeel draagt elke dag schone bedrijfskleding en door het hele bedrijf zijn handwas en desinfectie stations aanwezig.
Kratten en kisten worden in onze eigen krattenwasserij gereinigd en gedesinfecteerd.

Koeling

De juiste koeling van de producten is cruciaal, zowel tijdens de verwerking, het verpakken en de distributie. Hiermee wordt de uitgroei van micro-organismen geremd.

Verpakking

Alle verse producten worden in kisten of EPS dozen aangeleverd. De verpakkingen bevatten bij binnenkomst ijs en/of koelelementen. Indien nodig wordt bij ge-ijst voordat de producten de koeling in gaan. Indien de producten worden herverdeeld worden eenmalige EPS dozen met vers ijs gebruikt.

Translate »