Eerste Zeeuwse mosselen van uitstekende kwaliteit
Nieuw seizoen bodemcultuur van start met lancering ‘Loaded mosselen’ als borrelhap

Onder grote belangstelling zijn vandaag in de Oosterschelde officieel de eerste Zeeuwse mosselen van het seizoen 2023 van de bodem opgevist. Kenners roemen de kwaliteit, die veel beter is dan vorig jaar. Aan boord konden topkoks Jannis Brevet en Jeroen Achtien samen met mosselambassadeur Jan Boskamp als eersten de nieuwe oogst proeven. De Zeeuwse bodemmosselen zullen vanaf vandaag weer overal in België en Nederland in grote hoeveelheden de mosselpannen in gaan.

Bij de feestelijke seizoensopening introduceerde de mosselsector bovendien de Loaded Mossel, een nieuw mini-gerecht in de mossel. Loaded Mosselen zijn mosselen gevuld met gekruide rijst die je direct uit de schelp eet. Het is populair streetfood uit Turkije. Consumenten in Nederland en België hebben in de testfase zeer enthousiast op de nieuwe borrelhap gereageerd. De Zeeuwse mosselsector verwacht met het nieuwe eetmoment meer nieuwe, vooral ook jongere consumenten aan mosselen te krijgen.

De Zeeuwse mosselkwekers toonden zich bij de seizoensopening heel gelukkig met de mooie kwaliteit die zij kunnen aanvoeren. “Wat we nu aantreffen op onze percelen in de Oosterschelde en op de Waddenzee ziet er prima uit. Veel beter dan vorig jaar,” zo zegt mosselkweker Jan Schot. De eerste aanvoer bij de Nederlandse Mosselveiling laat al mooie vleesgewichten zien. “Kook je een kilo mosselen, dan zit er nu tegen 300gram visvlees aan. Dat gaat de komende weken alleen maar beter worden,” aldus Jan Schot.

Wij werken al jarenlang met de grootste mosselkweker en -producent uit Yerseke; Aquamossel-Triton. Zij beschikken over de grootste mosselkwekerijen in Nederland en Duitsland en kunnen ons de best beschikbare kwaliteit leveren.

“Zie dit visgewicht!  Zonder pocherig te doen, durf ik toch stellen dat dit een fantastische zomer wordt.  Mogelijk de beste mosselstart uit mijn 16-jarige carrière in de mosselsector!” – Alex Van Houte, Sales manager Aquamossel-Triton

Lees het hele bericht verder op: www.mosselen.nl 
Translate »