Hoofdgerecht – 15 minuten
Ingrediënten (2 personen):
• 1 kg Deense hangcultuur mosselen (gespoeld)
• 2 stengels bleekselderij (fijngesneden)
• 1 ui (fijn gesneden)
• 1 el zonnebloemolie
• 100 ml droge witte wijn
• 250 ml kokosmelk
• 5 cm gemberwortel (fijngesneden)
• 1 chilipeper
• 2 el groene currypasta
• sap van 1 limoen
• 1 handje fijngesnipperde koriander
Bereiding:
Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte schelpen. Geef mosselen die open staan voorzichtig een tik op het aanrecht en wacht even tot ze zich sluiten. Gebruik de mossel niet wanneer deze zicht niet sluit. Verhit in een wok de olie en roerbak fijngesneden bleekselderij en ui 1 minuut.
Voeg vervolgens de Deense hangcultuur mosselen, wijn, kokosmelk, gemberwortel, chilipeper en groene currypasta toe. Roerbak de ingrediënten 5 minuten.
Check na 5 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.
Werk af met fijngesnipperde koriander en limoensap.