Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe zal op dinsdag 15 juni aanstaande weer onder de hamer gaan.
De traditionele veiling van het eerste vaatje haring zal op deze datum worden georganiseerd, waarvan de opbrengst aan de Stichting Ambulance Wens wordt geschonken. Vanaf woensdag 16 juni zal de Hollandse Nieuwe weer overal te koop zijn.

Een ding lijkt zeker: de haring zal zich weer volvet aandienen voor de vangst en verwerking. De traditionele veiling van het eerste vaatje haring, waarmee het seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ traditioneel wordt ingeluid, is afgelopen jaar onverhoopt vervallen vanwege de coronamaatregelen. Als gebaar voor alle inzet is de eerste Hollandse Nieuwe aangeboden aan vele helden van de IC-zorg, namens wie Ernst Kuipers en Diederik Gommers het eerste vaatje symbolisch in ontvangst namen in het Erasmus MC.

Dit jaar gaat de opbrengst van de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe naar Stichting Ambulance Wens. De alom bekende televisiepresentatrice, actrice en onderneemster Nicolette van Dam heeft zich, in dit jaar van de herkansing, opnieuw bereid verklaard de presentatie van het evenement op zich te nemen om samen met de veilingmeester te streven naar een mooie opbrengst.

“Wij hopen dat de veiling voor deze goede doelenorganisatie een extra mooie opbrengst zal geven die een jaar langer wachten zal rechtvaardigen”, aldus Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau. “Stichting Ambulance Wens vervult een enorm waardevolle rol in de laatste periode van een mensenleven. Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand die wordt geconfronteerd met een situatie, waar deze stichting een welkome bijdrage kan leveren.”

bron: De Scheveninger

Translate »