Oosterschelde kreeften weer verkrijgbaar!

Oosterschelde kreeften weer verkrijgbaar!

Category : Nieuws

Oosterschelde Kreeft Krijn verwijsAfgelopen Donderdag 27 maart was de Officiële opening van het Oosterscheldekreeftenseizoen 2014.

De eerste kreeft, door kreeftenvisser Gerrie van den Hoek opgevist, werd geveild door veilingmeester en oud wielrenner Michael Boogerd en verkocht voor € 20.100. De opbrengst dit jaar van de eerste kreeft gaat naar Stichting Kika.

Traditiegetrouw werd de veiling van de eerste kreeft in de Zeeuwse vissersplaats Colijnsplaat drukbezocht, door vishandelaren uit Nederland en België. Het Zeeuwse schaaldier wordt als Europese kreeft over de hele wereld geroemd vanwege haar stevigere vlees en de zoetere en vollere smaak.

Een kreeft moet minimaal 24 cm lang zijn mag hij voor consumptie gebruikt worden. De vissers mogen tot aan halverwege de zomer kreeft in hun netten scheppen dan is het einde van het Oosterscheldekreeftenseizoen 2014.


Onze tweets

Aan het einde van het jaar danken wij u voor het vertrouwen en de aangename samenwerking. Wij wensen u een Gelukkig… t.co/m1QdfjZclg

In 2019 zal de start van het nieuwe seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ plaatsvinden op woensdag 12 juni. Vanaf deze… t.co/65UuibGLgH

Nieuwsbrief