Naar de inhoud springen
W.G. den Heijer & Zn b.v.
  • Nieuws
  • Kwaliteit
    • Codering / Etikettering
    • Certificering
    • Hygiëne
    • Kwaliteit
    • Track & Trace
  • Producten
    • Heyco Gold
    • Diepvries Garnalen
    • Diepvries vis
    • Gerookte waren
    • Garnalen
    • Haring producten
    • Kaviaar en surrogaten
    • Mosselen en Oesters
    • Schaal- en schelpdieren
    • Verse vis
    • Overige produkten
  • Verkoopruimte
  • Contact
    • Contact
    • Route
    • Voorwaarden
    • Privacybeleid/Dislcaimer
  • Vacature(s)
  • Nieuws
  • Kwaliteit
    • Codering / Etikettering
    • Certificering
    • Hygiëne
    • Kwaliteit
    • Track & Trace
  • Producten
    • Heyco Gold
    • Diepvries Garnalen
    • Diepvries vis
    • Gerookte waren
    • Garnalen
    • Haring producten
    • Kaviaar en surrogaten
    • Mosselen en Oesters
    • Schaal- en schelpdieren
    • Verse vis
    • Overige produkten
  • Verkoopruimte
  • Contact
    • Contact
    • Route
    • Voorwaarden
    • Privacybeleid/Dislcaimer
  • Vacature(s)
Certificering

Wij voldoen aan onderstaande certificering:

MSC – Marine Stewardship Council

Het MSC is een keurmerk voor visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij. Bij duurzame visserij worden visstanden duurzaam beheerd en wordt zo min mogelijk schade toegebracht aan het leven in de zee en weinig bijvangst heeft. MSC heeft als doel verantwoordelijk beheer van de voorraden vis, schaal- en schelpdieren te bevorderen en te belonen.
De drie hoofdprincipes van de MSC-standaard voor duurzame visserij betreffen:
1: De toestand van de vis- of schaal of schelpdier dierbestanden moeten gezond zijn en blijven.
2: De impact van de visserij op het ecosysteem moet beperkt zijn en blijven.
3: Het visserijbeheer moet goed georganiseerd zijn, aantoonbaar nageleefd en gecontroleerd worden.
Meer over MSC, lees je op MSC.

BRC – British Retail Consortium

Het oorspronkelijke doel van de BRC Food-standaard was dat een leverancier van levensmiddelen met één inspectierapport aan meerdere afnemers zou kunnen aantonen en dat alle relevante aspecten onder controle zijn. In zijn huidige vorm stelt de standaard eisen aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier:

HACCP -Hazardous Analyses Critical Control Points

Europese wetgeving heeft bepaald dat alle fabrikanten die levensmiddelen geschikt voor de menselijke consumptie produceren een systeem moeten ontwikkelen dat de basiselementen van HACCP bevat.
De 7 kernpunten van een HACCP-systeem:
1: Inventariseer alle potentiële gevaren.
2: Stel de kritische controlepunten (CCP’s) vast, de punten in het proces waar het risico kan worden voorkomen of beperkt.
3: Geef per CCP de kritieke grenzen aan.
4: Stel vast hoe de CCP’s bewaakt ofwel “gemonitord” worden.
5: Leg per CCP de correctieve acties vast die moeten leiden tot herstel van de veiligheid.
6: Pas verificatie toe — een periodieke check om na te gaan of de HACCP aanpak goed werkt.
7: Houd documentatie en registraties bij — vastleggen wat je hebt aangepast en hoe.

ASC-Aquaculture Stewardship Council

ASC is vergelijkbaar met het MSC-keurmerk voor wilde vis, alleen het ASC-keurmerk is bedoeld voor kweekvis. ASC heeft als primair doel de invloed van het kweken van vis op het milieu te verlagen.
Het keurmerk hanteert diverse regels voor minder antibioticagebruik, duurzamer visvoer en betere arbeidsomstandigheden van het personeel. Ook zijn er regels voor bijvoorbeeld het visvoer, hierin zit minder vismeel en meer plantaardig voer. De criteria zijn opgesteld door het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met Initiatief Duurzame Handel, de viskwekers en wetenschappers. Meer informatie over ASC, lees je op: ASC

Certificaten downloaden/bekijken

1:MSC
2:BRC 
3:ASC
4:BIO

Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
Share on LinkedIn Share
Send email Mail
Print Print
0
Total Shares
Kookboek deel 2 is uit!
Laatste berichten
  • NIEUWE VACATURE: HAL MEDEWERKER.
  • TECHNISCH ONDERHOUD 12-04
  • OOSTERSCHELDE KREEFT SEIZOEN GEOPEND.
Nieuwsbrief
Recepten
  • Recepten met Garnalen
  • Recepten met Kabeljauw
  • Recepten met Zalm
Diversen
  • Transport Den Heijer
  • Voedingswaarden
Overige
  • Afkortingen
  • Over de garnaal
  • Vangst gebieden
  • Viskalender
  • Vangst technieken
Informatie

Vissershavenweg 50
2583 DK Scheveningen

Verkoopruimte:
Maandag t/m vrijdag:
van 06.00 uur tot 13.00 uur.
Zaterdag:
van 05.00 uur tot 11.00 uur.

Tel: 070 – 3547500

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u dit goed vindt, indien niet dan horen wij dit graag . Akkoord. Reject
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

OPSLAAN & ACCEPTEREN