11 juni Veiling Hollandse Nieuwe!

Category : Nieuws

Dinsdag 11 juni vindt de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe plaats op Scheveningen. Het Nederlands Visbureau organiseert elk jaar de veiling, wat de officiële start van het seizoen van de Hollandse Nieuwe markeert.

Dit jaar gaat de opbrengst van de veiling naar de Stichting Mag Ik Dan Bij Jou.

“Read More”

Deense hangcultuur mosselen UPDATE

Category : Nieuws

We hebben een fantastisch Zeeuws mosselseizoen achter de rug met een goede aanvoer en een uitstekende kwaliteit mosselen. Echter zien we dat de kwaliteit van de Zeeuwse mosselen achteruit gaat en is er besloten om vanaf datum maart aanstaande over te schakelen naar Deense mosselen van de hangcultuur. Deze mosselen hebben een hoog visgewicht (rond de 35%) en worden gesorteerd in twee groottes (klein en groot).

Voor het vierde jaar op rij start de Deense mosselverwerker Wittrup Seafood A/S het hangcultuurseizoen met uitzonderlijk mooie Deense mosselen.
Begonnen in 1989 zijn de beide broers Ras en Stig Wittrup uitgegroeid tot de grootste mosselexporteur van hang- en bodemcultuurmosselen uit de Deense wateren met afzetkanalen in Duitsland, Nederland, Frankrijk en Italië.

Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben in het hangcultuurtraject is Rasmus Wittrup ervan overtuigd dat de kwaliteit inmiddels door hem gegarandeerd kan worden. ‘Anders dan bij de wildvangst aan de Oostkust van Denemarken, het grootste omzetaandeel aandeel van Wittrup, is de hangcultuur mosselvangst veel arbeidsintensiever’, meent Stig Wittrup. Het heeft enkele jaren geduurd om uit te vinden hoe dit precies zit. ‘Inmiddels hebben we de beste plekken gevonden waar de mosselen het beste groeien’, aldus Stig Wittrup. ‘We zijn echt bewust voor onze afzetmarkt mooie grote mosselen gaan kweken en, na jaren experimenteren, hebben we nu echt een prachtige mossel als resultaat. Misschien wel de mooiste mossel van het hele jaar!’. Dit wordt ook al zo ervaren door de afzetmarkt waar ze een steeds vroegere start van het seizoen aanmoedigen door ontevredenheid over de kwaliteit van de bodemmosselen aan het einde van het Zeeuwse seizoen.

De firma Wittrup heeft in 2016 een splinternieuwe fabriek neergezet waar de mosselen al binnen 4 uur na het opvissen worden verwerkt. Dit gebeurt op de speciaal voor hangcultuur ontwikkelde machinelijn waarop de mosselen worden geschoond en gesorteerd. Met een unieke verpakkingstechniek worden de mosselen verpakt in (voornamelijk) lekvrije verpakkingen. Doordat de mosselen gelijk in Denemarken worden geproduceerd blijft de kwaliteit en versheid een stuk beter. De nieuwe verpakkingstechniek zorgt er op zijn beurt voor dat de mosselen ook vers blijven ruiken in de verpakking. Ten slotte worden alle mosselen dezelfde avond nog op transport gezet, zodat ze de andere ochtend al bij de afnemers arriveren.

Wij zijn er als enige kweker in Denemarken opnieuw in geslaagd om voor de horeca (-groothandels) een unieke sortering meerjarige mosselen te kweken met een voor hangcultuurmosselen uitzonderlijk stukstal van 42-52 per kilo met op dit moment een visgewicht van 35% (het visgewicht wordt de komende weken zeker nog hoger). Daarnaast hebben we natuurlijk ook de meest voorkomende en veelal aangeboden kleinere sortering (eenjarige mosselen) van 80-110 stuks met 40% vis.


Uitnodiging Vers Wereld 2018

Category : Nieuws

Nieuwsgierig hoe je de ultieme vers beleving kan creëren in je zaak?
Benieuwd hoe je met producten van andere vers branches nog completer kan worden?
Wil je zien hoe vers er in de toekomst gaat uitzien en hoe je er direct mee aan de slag kan?
Treed op 30 en 31 oktober binnen in de Vers wereld in het Vogelpark Avifauna te Alphen aan den Rijn!

Wat kunt u verwachten op Vers wereld?

• Innovatieve ideeën
• 70 enthousaiste exposanten
• Vers voor de toekomst
• Ultieme vers beleving
• Aantrekkelijke verpakkingen
• Vers trends
• Smaakvolle producten
• Interessante workshops
• Fraaie toonbankpresentaties

Bestel uw gratis tickets voor Vers Wereld
Omdat Vers wereld 2 dagen gehouden wordt kunt u uw gratis ticket bestellen voor de dag dat u graag naar de beurs wilt komen.

Dit kan via de volgende link: Vers Wereld


Onze tweets

Vanwege Koningsdag zijn wij a.s. zaterdag 27 April gesloten. Let u hier op met bestellen a.u.b. !

Show Media
Tweet Media

We hebben een fantastisch Zeeuws mosselseizoen achter de rug met een goede aanvoer en een uitstekende kwaliteit mos… t.co/S8FAEOHi8W

Nieuwsbrief