EERSTE VAATJE HOLLANDSE NIEUWE NAAR VACCINATIEMEDEWERKERS GGD

Dinsdag is het eerste vaatje Hollandse Nieuwe aangeboden aan de voorzitter van GGD GHOR Nederland, André Rouvoet als blijk van waardering namens alle Nederlanders, die in de gelegenheid zijn gesteld een vaccinatie tegen het coronavirus te ontvangen. Bij de vaccinatielocatie Haaglanden luidde het Nederlands Visbureau hiermee én met het aanbieden van vele Hollandse Nieuwe aan de vaccinatiemedewerkers de start van het nieuwe haringseizoen in. Vanaf morgen, woensdag 16 juni, is de Hollandse Nieuwe in het hele land verkrijgbaar.


Het uitdelen van de Hollandse Nieuwe aan vaccinatiemedewerkers vervangt de traditionele veiling van het eerste Vaatje Hollandse Nieuwe. ‘Een traditionele veiling kon voor de tweede maal op rij vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan’, zegt Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau.


‘We hebben ons natuurlijk afgevraagd wat we dan doen om Hollandse Nieuwe te introduceren’, aldus Leewis. ‘Vorig jaar werd het eerste vaatje Hollandse Nieuwe symbolisch uitgereikt aan Ernst Kuipers en Diederik Gommers als gebaar van dank voor de hardwerkende IC-medewerkers. Nu we ons in Nederland volop in de vaccinatiefase bevinden in deze coronatijd, is de GGD een logische keuze.’ Niet alleen André Rouvoet ontving de Hollandse Nieuwe, maar ook de vaccinatiemedewerkers op verschillende locaties in het land werden getrakteerd.


Lees verder op de website van het visbreau via deze link.