Vis is een onderdeel van de ‘schijf van vijf’ en zit vol met goede voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en eiwitten. De voedingswaarden tussen vissoorten kunnen wel sterk verschillen. Dit heeft te maken met diverse factoren zoals: de seizoenen, de leeftijd, het geslacht en de omgeving waarin de vis leeft. Vooral het vetgehalte van vis kan dan sterk uiteenlopen.
Het advies is om 2 keer per week vis te eten, waarvan minimaal 1 keer vette vis, zoals makreel of zalm.
Wil jij graag weten hoeveel voedingswaarden (calorieën, eiwitten, koolhydraten, vetten) er in vis of schelpdieren zitten? Hieronder vind je een lijst van aantal producten uit ons assortiment.
Product | Hoeveelheid | Energie: | Eiwit: | Vet: | Koolhydraten: |
---|---|---|---|---|---|
Vis (mager 0-2 gram) | 100 gram | 90 | 20.1 | 1.1 | 0.0 |
Vis (matig vet 2-10 gram) | 100 gram | 101 | 17.8 | 3.3 | 0.0 |
Vis (vet + 10 gram) | 100 gram | 280 | 17.5 | 23.1 | 0.4 |
Ansjovis in blik | 100 gram | 208 | 25 | 11.9 | 0.1 |
Bokking gerookt | 100 gram | 238 | 23.5 | 16.1 | 0.0 |
Bokking gestoomd | 100 gram | 233 | 21.2 | 16.2 | 0.5 |
Hollandse garnalen ( gekookt) | 100 gram | 94 | 19.8 | 1.6 | 0.1 |
Haring gerookt | 100 gram | 245 | 18.1 | 19 | 0.5 |
Haring gezouten | 100 gram | 172 | 17.6 | 10.1 | 2.8 |
Heilbot gerookt | 100 gram | 211 | 19.4 | 14.8 | 0.0 |
Inktvis rauw | 100 gram | 73 | 16.0 | 1.0 | 0.0 |
jacobsschelpen rauw | 100 gram | 83 | 16.8 | 0.8 | 2.4 |
Kabeljauw gerookt | 100 gram | 105 | 23 | 1 | 1 |
Kabeljauw rauw | 100 gram | 78 | 18.3 | 0.5 | 0.0 |
Kaviaar | 100 gram | 281 | 24 | 20.5 | 0.0 |
Koolvis rauw | 100 gram | 71 | 16.6 | 0.5 | 0.0 |
Kreeft gekookt | 100 gram | 79 | 16 | 1.7 | 0.0 |
Makreel gestoomd | 100 gram | 315 | 19.5 | 26.1 | 0.5 |
Makreel rauw | 100 gram | 352 | 19 | 30.7 | 0.0 |
Makreelfilet gerookt | 100 gram | 351 | 19.6 | 30.1 | 0.5 |
Mosselen gekookt | 100 gram | 125 | 17.2 | 3.1 | 7 |
Oesters | 100 gram | 57 | 6.0 | 1.9 | 4.0 |
Paling gerookt | 100 gram | 269 | 17.9 | 22 | 0.0 |
Paling rauw | 100 gram | 372 | 14 | 35.1 | 0.0 |
Rolmops | 100 gram | 175 | 16 | 12 | 0.5 |
Sardines in olie | 100 gram | 231 | 21.7 | 16 | 0.0 |
Schol gebakken | 100 gram | 194 | 22 | 10.9 | 2.0 |
Schol rauw | 100 gram | 93 | 19 | 1.9 | 0.0 |
Scholfilet gebakken | 100 gram | 112 | 18.9 | 3.8 | 0.5 |
Sprot filet gerookt | 100 gram | 212 | 19.9 | 14.8 | 0.0 |
Tilapia rauw | 100 gram | 101 | 17.8 | 3.3 | 0.0 |
Tong rauw | 100 gram | 76 | 14.7 | 1.9 | 0.0 |
Tonijn in olie | 100 gram | 206 | 27 | 10.8 | 0.1 |
Tonijn in water | 100 gram | 110 | 23.7 | 0.7 | 0.0 |
Tonijn rauw | 100 gram | 101 | 23.7 | 0.7 | 0.0 |
Zalm blik | 100 gram | 146 | 20.4 | 7.2 | 0.0 |
Zalm gerookt | 100 gram | 185 | 21.8 | 10.8 | 0.0 |
Zalm rauw | 100 gram | 209 | 20.2 | 14.2 | 0.0 |
Zeewier | 100 gram | 366 | 6.2 | 0.3 | 80.9 |