Recepten met Garnalen

Hieronder vindt u een aantal heerlijke recepten met Garnalen waarmee u uw partner, uw gasten of gewoon uzelf eens lekker en gezond kunt verrassen.

Roodbaars met Hollandse garnalen.
Verwarm de over voor op 175°C. Verwarm vier borden voor.Pluk en was de kropsla en laat goed uitlekken. Ontdoe de sla van de nerven en snijd hem in reepjes. Breng de visfond aan de kook en voeg de slarepen toe. Laat het geheel ± 3 minuten zachtjes koken. Neem de sla met een schuimspaan uit de pan en pureer met behulp van een keukenmachine.De slagroom, de crème fraîche en de slapuree in een pan door elkaar roeren en dit langzaam aan de kook brengen, even laten inkoken. Neem de pan van het vuur en breng de saus op smaak met zout.
Vet een ovenschaal in en leg de visfilets hierin naast elkaar en bestrooi ze met zout en besprenkel met de wijn. De schaal afdekken met aluminiumfolie en de vis in het midden van de oven ± 15 minuten garen.In een pan de garnalen met de citroensap en wat peper al roerend ± 1 minuut verwarmen en over de vier voorverwarmde borden verdelen. De slasaus verwarmen en de in klontjes gesneden boter al kloppend erdoor mengen. Met een staafmixer de saus schuimig kloppen en de saus rondom de garnalen scheppen. De visfilets op de garnalen leggen.
Serveren met aardappelpuree en gekookte worteltjes.

Bladerdeegrondjes met asperges in roomsaus en Hollandse garnalen.
Verwarm de oven voor op 200˚C. Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd de asperges in stukken van 3 cm. Kook de asperges 3 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 10 minuten staan.Snijd met behulp van een schoteltje rondjes uit de plakjes bladerdeeg. Leg de deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk. Bak de deegrondjes in 15 minuten goudbruin en gaar.
Giet de asperges af en roer de roomkaas, de helft van de garnalen en 1 eetlepel dille erdoor. Verwarm de asperges al roerend tot ze omhuld zijn met saus.
Snijd de bladerdeegrondjes horizontaal door en leg de onderkanten op borden. Verdeel de rucola erover en schep de asperges met saus erop. Strooi de resterende garnalen erover en strooi er nog wat dille over. Leg bovenkanten van de deegrondjes er schuin tegenaan.

Hollandse garnalencocktail.
Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snij de rest van de sla in stukjes. Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes. Schep in een kom de garnalen en de tomaat-blokjes door elkaar. Klop van de vermout, balsamicoazijn en mayonaise een dressing.Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de gesneden sla in het midden over vier bordjes en sprenkel er wat dressing over. Schep het garnalenmengsel op de losse slabladeren en zet op elk bordje een gevuld blad. Sprenkel de dressing over de garnalen.

Visstoofpotje.
Halveer de prei, was hem goed en snij mooie dunne halve ringen.Ontdoe de kleine champignons van de steel en veeg ze met keukenpapier goed schoon. Maak de sjalotten schoon en snipper deze zeer fijn.Doe de boter in een pan waarop een deksel past en fruit hierin de ui. Als u hiervan houdt, kunt u er ook een half teentje knoflook bij doen.Voeg de visbouillon, wijn, mosterd,room, laurier en een beetje oregano toe. Laat dit alles voor 2/3 inkoken.
Voeg nu de in stukken gesneden vis (behalve de garnalen) toe, breng dit aan de kook en temper de hitte bron. Strooi nu de gesneden prei, kervel en champignons erover en laat dit 10 minuten met een deksel sudderen.Maak het op smaak met zout en peper en roer zeer voorzichtig de garnalen erdoor. Doe dit laatste echt heel voorzichtig want anders maakt u alle stukken vis tot puree.

Makreelcurry met garnalen.
De taugé in een vergiet leggen, met kokend water overgieten en laten uitlekken. De ananas kleinsnijden. De prei en de rode peper schoonmaken en in dunne ringen snijden. De vis in dobbelstenen snijden en met citroensap besprenkelen en vervolgens met zout bestrooien. De prei met de rode peper, de taugé en de kerrie in 3 – 4 eetlepels olie aanbakken. Even bakken en vervolgens de ananas, de wijn en de room toevoegen, alles aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken.De maïzena met 3 eetlepels water glad roeren en de saus hiermee binden. In een andere pan de overige olie verhitten en hierin de blokjes vis krokant en gaar bakken. De vis met de garnalen voorzichtig door de curry scheppen en direct serveren.

Omelet met garnalen.
In een grote koekenpan (met anti-aanbaklaag) olie verwarmen. Prei toevoegen en 5 minuten laten fruiten. Garnalen en kaas door eieren roeren en op smaak brengen met 1/2 tl zout en peper. Eimengsel over gefruite prei schenken en omelet op laag vuur bakken tot bovenkant gestold is.Groot bord op pan leggen en omelet hierop omkeren. Omelet met goudbruine kant naar boven vervolgens in pan laten terug glijden. Omelet bakken tot onderkant goudbruine korst heeft. Omelet in punten snijden en direct serveren. Lekker met brood en rode-paprika salade.

De bovenstaande recepten zijn o.a. afkomstig van visrecepten.nl.
Heeft u ook een goed recept en wilt u die delen met ons? Stuur uw recept op via ons contact formulier.