Recepten met Zalm

Hieronder vindt u een aantal heerlijke recepten met Garnalen waarmee u uw partner, uw gasten of gewoon uzelf eens lekker en gezond kunt verrassen.

Gegratineerde zalmfilet met kerrieroom.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg de zalmfilets erop. Verkruimel de geitenkaas. Roer het kerriepoeder door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe. Strijk de kerrieroom uit over de zalmfilets en verdeel de geitenkaas en pijnboompitten erover. Schuif de bakplaat 15 cm onder het hete grillelement en laat de zalmfilets in ongeveer 8 minuten lichtbruin kleuren en net aan gaar worden. Verwijder intussen de harde steeltjes van de waterkers. Schep de zalmfilets op vier warme borden, verdeel de waterkers eromheen en sprenkel de dressing erover.
Lekker met krielaardappeltjes.

Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle.
Spoel de zalmfilets af onder koud stromend water en dep ze droog. Was de citroen en de sinaasappel en rasp 1 eetlepel van de citroenschil en 1 eetlepel van de sinaasappelschil. Meng de peterselie met citroenrasp, sinaasappelrasp, 2 geperste teentjes knoflook, peper, zout en kappertjes. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg 1 eetlepel olijfolie aan het kookvocht toe. Verhit in een grote koekenpan de boter en 1 eetlepel olijfolie. Bak hierin de zalmfilets goudbruin aan beide kanten in 6 ongeveer minuten. Serveer de zalm, overdekt met de peterselietapenade op een bedje van tagliatelle aangemaakt met een gefruit uitje en een lepeltje olijfolie.

Roergebakken zalm met broccoli en cashewnoten.
Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de zalmfilet in blokjes van 5 cm. Kook ondertussen de broccoliroosjes in 5-6 minuten in een flinke laag water met een snufje zout gaar, afgieten en uit laten lekken. Pers de knoflook. Verhit de olie in een wok of diepe braadpan tot deze begint te dampen. Voeg de stukjes zalm met de knoflook en de geraspte citroenschil toe en roerbak ze voorzichtig omscheppend 3 minuten. Voeg de broccoliroosjes en de boter aan de zalm toe en bak ze 1 minuut voorzichtig omscheppend mee. Voeg zout en peper naar smaak toe, met het citroensap en de cashewnoten. Direct serveren.

De bovenstaande recepten zijn o.a. afkomstig van visrecepten.nl.
Heeft u ook een goed recept en wilt u die delen met ons? Stuur uw recept op via ons contact formulier.