Recepten met kabeljauw

Hieronder vindt u een aantal heerlijke recepten met kabeljauw/skrei waarmee u uw partner, uw gasten of gewoon uzelf eens lekker en gezond kunt verrassen.

Op het vel gebakken Noorse Skrei met champignons.
• Zorg ervoor dat de stukken Noorse Skrei volledig ontschubt en goed droog zijn.
• Bak ze in een pan met hete olijfolie en begin daarbij met de velkant om een mooie bruine kleur te verkrijgen. Eindig met ongeveer 4 tot 5 minuten in de oven.
• Maak de champignons schoon en hak ze daarna grof met het mes.
• Laat de sjalotten zweten (zonder ze te kleuren) en stoof ze met de champignons tot het vocht van de champignons volledig verdampt is. Kruid bij indien nodig.
• Leg het stuk Noorse Skrei in het midden van het bord en bestrooi met fleur de sel.
• Serveer met basmati-rijst en gesauteerde champignons. Voor een feestelijk tintje kunt u een lauwe langoustine erbij leggen en versieren met een plukje dille.

Geroosterde Noorse Skrei met een uienkrokantje
skreifood• Hak de uien fijn, laat ze zweten in olijfolie. Voeg de rode wijn toe en laat tot 3/4 inkoken.
• Voeg de rode wijnazijn toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de honing toe en laat gedurende 1/2 uur op zacht vuur koken.
• Rasp de aardappelen, maak twee platte koeken van ongeveer 7 cm diameter en bak ze in een goed warme pan. Ze moeten zacht zijn vanbinnen en krokant aan de buitenkant. Spreid de uienconfituur
over een koek en sluit af met de tweede.
• Kruid de vis en bak in een warme pan.
• Serveer de stukken skrei met een vierde van de knapperige aardappelkoek met de gekonfijte uien.

Heeft u ook een goed recept en wilt u die delen met ons? Stuur uw recept op via ons contact formulier.