Viskalender

viskalender-1Het hele jaar door kunt u vis bij ons krijgen om deze te bereiden en te eten, maar wat sommige niet weten is dat je niet elke vissoort het hele jaar door kan eten. Een gedeelte van het jaar zijn ze van uitstekende kwaliteit maar er is voor veel vissen een periode waarin ze beter met rust kunnen worden gelaten; dit noemen we de paaitijd.

Om de seizoenen van verschillende vissoorten beter in kaart te krijgen, is er een kalender ontwikkeld. Deze kalender geeft aan wanneer een bepaalde vissoort van goede kwaliteit is en zonder problemen gegeten kan worden. Wanneer de vis van mindere kwaliteit is, kan de vis beter met rust gelaten worden en kies dan eens voor een vervangende vissoort, die zijn er voldoende.
De vis kalender laat zien welke vissoorten in welke periode het best te consumeren is.

Een kruis houdt in dat het seizoen gesloten is, en een geel vlak houdt in dat de vis ‘goed’ is.
Blauw vlak is de kuitperiode. Geel met blauw vlak: Mager, we raden aan dat u een ander product nuttigt.

grotere versie van de viskalender